Keto desertai ir kiti skanėstai
Keto plakta kava
- 2 arb. š. tirpios kavos be cukraus
- 2 arb. š. saldiklio (eritrolis)
- 2 valg. š. verdančio vandens
- 100 ml pieno (kokosų, sojos, migdolų)
- Ledukai (nebūtina)
Tirpią kavą, saldiklį, vandenį sumaišome giliame inde. Plaktuvu plakame apie 2 min, kol masė taps klampiu šviesiu kremu. Plaktuvą judinti į skirtingas puses nuo vieno indo krašto į kitą, ratu ir vis keisti. Į stiklinę dedame ledukus, pilame užkaitintą pieną (galite nenaudoti ledukų o tiesiog supilti karštą pieną).
Viršuje šaukštu sukrečiame išplaktą kavą.
Keto plakta kava
- 2 arb. š. tirpios kavos be cukraus
- 2 arb. š. saldiklio (eritrolis)
- 2 valg. š. verdančio vandens
- 100 ml pieno (kokosų, sojos, migdolų)
- Ledukai (nebūtina)
Tirpią kavą, saldiklį, vandenį sumaišome giliame inde. Plaktuvu plakame apie 2 min, kol masė taps klampiu šviesiu kremu. Plaktuvą judinti į skirtingas puses nuo vieno indo krašto į kitą, ratu ir vis keisti. Į stiklinę dedame ledukus, pilame užkaitintą pieną (galite nenaudoti ledukų o tiesiog supilti karštą pieną).
Viršuje šaukštu sukrečiame išplaktą kavą.
Sushi
- 1 jūros dumblių lapas
- 70 g kreminio sūrio (Philadelphia)
- 30 g avokado (1/4)
- 40 g sūdytos lašišos
- 20 g šviežio agurko
- Pipirų, druskos, raudonėlio, krapų
Kreminis sūris turi būti kambario temperatūros, kad galėtumėte lengviau tepti. Dumblių lapą patieskite ir 2/3 ištepkite kreminiu sūriu, apiberkite druska, pipirais, džiovintu raudonėliu ir smulkintais krapais. Susipjaustykite pailgomis riekelėmis avokadą, agurką ir lašišą. Nuo krašto, kur pateptas sūris, atitraukite apie 2 cm ir į vieną juostą sluoksniuokite avokadą, lašišą, agurką. Viską sudėję pradėkite sukti sushį į pailgą ritinį, paspaudžiant ir pirštais prilaikant įdarą, kad neiškristų. Likusį, nepateptą kremu galą sudrėkinkite vandeniu ir pabaikite sukti. Vanduo veiks kaip klijai ir neleis lapui išsivynioti. Leiskite šiek tiek pastovėti ir tuomet supjaustykite į šešis, vienodo dydžio gabalėlius.
Sushi
- 1 jūros dumblių lapas
- 70 g kreminio sūrio (Philadelphia)
- 30 g avokado (1/4)
- 40 g sūdytos lašišos
- 20 g šviežio agurko
- Pipirų, druskos, raudonėlio, krapų
Kreminis sūris turi būti kambario temperatūros, kad galėtumėte lengviau tepti. Dumblių lapą patieskite ir 2/3 ištepkite kreminiu sūriu, apiberkite druska, pipirais, džiovintu raudonėliu ir smulkintais krapais. Susipjaustykite pailgomis riekelėmis avokadą, agurką ir lašišą. Nuo krašto, kur pateptas sūris, atitraukite apie 2 cm ir į vieną juostą sluoksniuokite avokadą, lašišą, agurką. Viską sudėję pradėkite sukti sushį į pailgą ritinį, paspaudžiant ir pirštais prilaikant įdarą, kad neiškristų. Likusį, nepateptą kremu galą sudrėkinkite vandeniu ir pabaikite sukti. Vanduo veiks kaip klijai ir neleis lapui išsivynioti. Leiskite šiek tiek pastovėti ir tuomet supjaustykite į šešis, vienodo dydžio gabalėlius.
Keto duonelės
- 60 g kietojo mocarelos sūrio (PikNik lazdelės)
- 60 g migdolų miltų
- 2 valg. š. balkšvojo gyslošio luobelių
- Druskos
Sutarkuojame PikNik sūrio lazdeles kuo smulkesne tarka. Sumaišome tarkuotą masę su migdolų miltais ir dedame į mikrobangų krosnelę pašildyti kol gauname vientisą masę. Beriame gysločio luobeles, druską ir rankomis suformuojame kamuoliuką. Iškočiojame, suskirstome į norimas formas. Kepame 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 5 min. Labai greitai ruduoja. Parudavus verčiam į kitą pusę.
Keto duonelės
- 60 g kietojo mocarelos sūrio (PikNik lazdelės)
- 60 g migdolų miltų
- 2 valg. š. balkšvojo gyslošio luobelių
- Druskos
Sutarkuojame PikNik sūrio lazdeles kuo smulkesne tarka. Sumaišome tarkuotą masę su migdolų miltais ir dedame į mikrobangų krosnelę pašildyti, kol gauname vientisą masę. Beriame gysločio luobeles, druską ir rankomis suformujoame kamuoliuką. Iškočiojame, suskirstome į norimas formas. Kepame 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 5 min. Labai greitai ruduoja. Parudavus verčiam į kitą pusę.
Chia sėklų desertas
- 2 valg. š. chia sėklų
- 2 valg. š. linų sėmenų
- 100 ml kokosų pieno be cukraus
- 100 ml vandens
- Saldiklio pagal skonį (eritrolis)
- Norimi pagardai (uogos, kokosų drožlės)
Pirmiausia, užmerkti chia sėklas kokosų piene ir palikti bent porai valandų išbrinkti. Galima palikti per naktį. Sumaišyti likusius ingredientus, pagardinti uogomis, riešutais ar kokosų drožlėmis.
Chia sėklų desertas
- 2 valg. š. chia sėklų
- 2 valg. š. linų sėmenų
- 100 ml kokosų pieno be cukraus
- 100 ml vandens
- Saldiklio pagal skonį (eritrolis)
- Norimi pagardai (uogos, kokosų drožlės)
Pirmiausia, užmerkti chia sėklas kokosų piene ir palikti bent porai valandų išbrinkti. Galima palikti per naktį. Sumaišyti likusius ingredientus, pagardinti uogomis, riešutais ar kokosų drožlėmis.
Pepperoni pica
- 1 kalafioras
- 1 kiaušinis
- 70 g tepamo sūrio
- Džiovintos prieskoninės žolelės
- Druska
- 60 g tarkuoto parmezano sūrio
- 3 valg. š. nesaldintos pomidorų pastos
- 15 riekelių peperoni dešros
- Džiovinti raudonėliai, bazilikas
Kalafioro žiedynus apvirti 5-7 min (turi šiek tiek suminkštėti, bet išlaikyti tvirtą tekstūrą). Sudėti į trintuvą ir sutrinti. Svarbu nepaversti koše, turėtų labiau panašėti į trupinėlius. Sudėti į audinį ir labai gerai nusunkti. Nusunkus kalafioro masė sveria apie 250 g. Sumaišyti su likusiais padui reikalingais ingredientais: kiaušiniu, tepamu sūriu, druska ir prieskoniais (raudonėlis, čiobrelis, rozmarinas). Tiesti sviestinį popierių, sukrėsti tešlą. Uždengti kitu sviestiniu popieriumi. Iškočioti apskritimą. Pašauti į 200°C orkaitę 30 min. Ištraukus užtiesti sviestiniu popieriumi ir apversti. Nulupti prilipusį prie dugno popierių. Dabar dugnas tapo "viršumi".
Dedame atgal į orkaitę 10 - 15 min. Ištraukus sudėti viršų: patapšnoti pomidorų pasta, berti sūrį, išdėlioti peperoni dešrą, berti raudonėlius ir baziliką. Vėl dėti į orkaitę, kol sūris išsilydis (apie 5 min).
Pepperoni pica
- 1 kalafioras
- 1 kiaušinis
- 70 g tepamo sūrio
- Džiovintos prieskoninės žolelės
- Druska
- 60 g tarkuoto parmezano sūrio
- 3 valg. š. nesaldintos pomidorų pastos
- 15 riekelių peperoni dešros
- Džiovinti raudonėliai, bazilikas
Kalafioro žiedynus apvirti 5-7 min (turi šiek tiek suminkštėti, bet išlaikyti tvirtą tekstūrą). Sudėti į trintuvą ir sutrinti. Svarbu nepaversti koše, turėtų labiau panašėti į trupinėlius. Sudėti į audinį ir labai gerai nusunkti. Nusunkus kalafioro masė sveria apie 250 g. Sumaišyti su likusiais padui reikalingais ingredientais: kiaušiniu, tepamu sūriu, druska ir prieskoniais (raudonėlis, čiobrelis, rozmarinas). Tiesti sviestinį popierių, sukrėsti tešlą. Uždengti kitu sviestiniu popieriumi. Iškočioti apskritimą. Pašauti į 200°C orkaitę 30 min. Ištraukus užtiesti sviestiniu popieriumi ir apversti. Nulupti prilipusį prie dugno popierių. Dabar dugnas tapo "viršumi".
Dedame atgal į orkaitę 10 - 15 min. Ištraukus sudėti viršų: patapšnoti pomidorų pasta, berti sūrį, išdėlioti peperoni dešrą, berti raudonėlius ir baziliką. Vėl dėti į orkaitę, kol sūris išsilydis (apie 5 min).
Cinamoninis keksas
- 250 g mocarelos sūrio
- 3 valg. š. maltų linų sėmenų
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 200 g tepamo sūrio
- 5 valg. š. saldiklio (eritrolis)
- 1 valg. š. cinamono
- 3 kiaušiniai
Glajus:
- 3 valg. š. tepamo sūrio
- 1 valg. š. saldiklio (eritrolis)
- 1 valg. š. cinamono
- Migdolų riešutų drožlių papuošimui
Sutarkuoti mocarelą, sudėti tepamą sūrį. Atskirame inde šiek tiek paplakti kiaušinius, supilti į sūrio ir mocarelos mišinį. Dėti kepimo miltelius, saldiklį, cinamoną ir gerai išmaišyti. Dėti į nelipnų kepimo indą ir kepti apie 25 min. 200°C įkaitintoje orkaitėje. Kol kepa, darome glajų: sumaišome tepamą sūrį, saldiklį ir cinamoną, išmaišyti iki vientisos masės. Keksui iškepus, leisti atvėsti 5 min. ir užpilti glajų. Pabarstyti migdolų drožlėmis.
Cinamoninis keksas
- 250 g mocarelos sūrio
- 3 valg. š. maltų linų sėmenų
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 200 g tepamo sūrio
- 5 valg. š. saldiklio (eritrolis)
- 1 valg. š. cinamono
- 3 kiaušiniai
Glajus:
- 3 valg. š. tepamo sūrio
- 1 valg. š. saldiklio (eritrolis)
- 1 valg. š. cinamono
- Migdolų riešutų drožlių papuošimui
Sutarkuoti mocarelą, sudėti tepamą sūrį. Atskirame inde šiek tiek paplakti kiaušinius, supilti į sūrio ir mocarelos mišinį. Dėti kepimo miltelius, saldiklį, cinamoną ir gerai išmaišyti. Dėti į nelipnų kepimo indą ir kepti apie 25 min. 200°C įkaitintoje orkaitėje. Kol kepa, darome glajų: sumaišome tepamą sūrį, saldiklį ir cinamoną, išmaišyti iki vientisos masės. Keksui iškepus, leisti atvėsti 5 min. ir užpilti glajų. Pabarstyti migdolų drožlėmis.
Keto tortas
Paplotėlis:
- 1 stiklinė migdolų miltų
- 3 kiaušiniai
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 250 g maskarponės sūrio
- 2 valg. š. saldiklio (eritrolis)
- šlakelis vanilės ekstrakto
Pertepimas:
- 125 ml grietinėlės (36 proc. riebumo)
- 120 g maskarponės sūrio
- Saldiklio pagal skonį (eritrolis)
- Šlakelis vanilės ekstrakto
Visus papločio ingredientus suplakti iki grietinės konsistencijos, supilti į norimą kepimo indą (rekomenduojama apvalų) ir kepti įkaitintoje 180°C orkaitėje 10-15 min. Kai atvėsta išilgai supjaustyti. Gauname torto papločius. Supilkite šaltą grietinėlę į šaltą indą ir pradėkite plakti maksimaliu greičiu, nors ir labai taškysis. Labai įdėmiai stebėkite grietinėlės konsistenciją. Kai išplaksite iki tirštos konsistencijos, įmaišykite maskarponės sūrį, saldiklį, vanilės ekstraktą. Gauta mase sutepkite iškeptus lakštus ir dėkite į šaldytuvą.
Keto tortas
Paplotėlis:
- 1 stiklinė migdolų miltų
- 3 kiaušiniai
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 250 g maskarponės sūrio
- 2 valg. š. saldiklio (eritrolis)
- šlakelis vanilės ekstrakto
Pertepimas:
- 125 ml grietinėlės (36 proc. riebumo)
- 120 g maskarponės sūrio
- Saldiklio pagal skonį (eritrolis)
- Šlakelis vanilės ekstrakto
Visus papločio ingredientus suplakti iki grietinės konsistencijos, supilti į norimą kepimo indą (rekomenduojama apvalų) ir kepti įkaitintoje 180°C orkaitėje 10-15 min. Kai atvėsta išilgai supjaustyti. Gauname torto papločius. Supilkite šaltą grietinėlę į šaltą indą ir pradėkite plakti maksimaliu greičiu, nors ir labai taškysis. Labai įdėmiai stebėkite grietinėlės konsistenciją. Kai išplaksite iki tirštos konsistencijos, įmaišykite maskarponės sūrį, saldiklį, vanilės ekstraktą. Gauta mase sutepkite iškeptus lakštus ir dėkite į šaldytuvą.
Sūrio pyragas
- 350 g tepamo sūrio
- 2 kiaušiniai
- 120 ml grietinėlės
- Saldiklio pagal skonį (eritrolis)
- Vanilės ekstrakto
Tepamą sūrį išmaišyti su saldikliu. Kambario temperatūros kiaušinius trumpai paplakti su šakute iki vientisos masės, supilti į sūrį. Išmaišyti. Įpilti grietinėlę, saldiklį, keletą lašų vanilės ekstrakto ir vėl išmaišyti.
Kepti 40 min. 200°C orkaitėje.
Sūrio pyragas
- 350 g tepamo sūrio
- 2 kiaušiniai
- 120 ml grietinėlės
- Saldiklio pagal skonį (eritrolis)
- Vanilės ekstrakto
Tepamą sūrį išmaišyti su saldikliu. Kambario temperatūros kiaušinius trumpai paplakti su šakute iki vientisos masės, supilti į sūrį. Išmaišyti. Įpilti grietinėlę, saldiklį, keletą lašų vanilės ekstrakto ir vėl išmaišyti.
Kepti 40 min. 200°C orkaitėje.
Panna Cotta
- 100 ml grietinėlės
- 100 ml migdolų/ kokosų/ sojos pieno
- 1 valg. š. beskonės želatinos
- Saldiklio pagal skonį (eritrolis)
Ištirpiname beskonę želatiną su 3-imis valgomaisiais šaukštais užvirusio vandens. Sumaišome grietinėlę su pienu ir saldikliu. Supilame želatiną - išmaišome. Supilame į norimą indą, ar kelis mažesnius indelius ir padedama į šaldytuvą iki kol sustings.
Panna Cotta
- 100 ml grietinėlės
- 100 ml migdolų/ kokosų/ sojos pieno
- 1 valg. š. beskonės želatinos
- Saldiklio pagal skonį (eritrolis)
Ištirpiname beskonę želatiną su 3 valgomaisiais šaukštais užvirusio vandens. Sumaišome grietinėlę su pienu ir saldikliu. Supilame želatiną - išmaišome. Supilame į norimą indą, ar kelis mažesnius indelius ir padedama į šaldytuvą iki kol sustings.
Sausainiai su šokoladu
- 100 g sviesto
- 60 g saldiklio (eritrolis)
- 250 g žemės riešutų miltų
- 2 valg. š. riešutų sviesto
- 1 kiaušinis ir 1 kiaušinio baltymas
- 200 g becukrių šokolado drožlių arba >85 proc. kakavos šokolado
- ½ arb. š. kepimo miltelių
- ¼ arb. š. druskos
Sviestą išlydykite. Šokoladą susmulkinkite į smulkius gabalėlius. Vidutiniame dubenyje sumaišykite visus šlapius ingredientus iki kreminės masės. Didesniame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus ir riešutų sviestą. Sumaišykite abu mišinius. Iš gautos tešlos padarykite rutuliukus (pasirinkite dydį). Išdėliokite ant kepimo popieriaus ir tuputį paspauskite delnu. Tačiau nedarykite sausainių labai plonų. Tešla gaunasi labai lipni, tad rankas padrėkinkite vandeniu prieš formuodami sausainius. Kepkite 180°C temperatūroje apie 13 - 15 min., kol šiek tiek paruduos. Neperkepkite.
Sausainiai su šokoladu
- 100 g sviesto
- 60 g saldiklio (eritrolio)
- 250 g žemės riešutų miltų
- 2 valg. š. riešutų sviesto
- 1 kiaušinis ir 1 kiaušinio baltymas
- 200 g. becukrių šokolado drožlių arba >85 proc. kakavos šokolado
- ½ arb. š. kepimo miltelių
- ¼ arb. š. druskos
Sviestą išlydykite. Šokoladą susmulkinkite į smulkius gabalėlius. Vidutiniame dubenyje sumaišykite visus šlapius ingredientus iki kreminės masės. Didesniame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus ir riešutų sviestą. Sumaišykite abu mišinius. Iš gautos tešlos padarykite rutuliukus (pasirinkite dydį). Išdėliokite ant kepimo popieriaus ir tuputį paspauskite delnu. Tačiau nedarykite sausainių labai plonų. Tešla gaunasi labai lipni, tad rankas padrėkinkite vandeniu prieš formuodami sausainius. Kepkite 180°C temperatūroje apie 13 - 15 min., kol šiek tiek paruduos. Neperkepkite.
Žemės riešutų bombos
- 70 g maskarponės sūrio
- 30 g riešutų sviesto
- 2 arb. š. saldiklio (eritrolis)
- 10 g juodo, tarkuoto šokolado (85 - 99 proc. tamsumo)
Mascarponę sumaišome su riešutų sviestu ir saldikliu. Drėgnomis rankomis gautą masę formuojame į 6 rutuliukus. Rutuliukus apvoliojame tarkuotame šokolade. Šaldome šaldymo kameroje apie 30 min. Viso gauname 6 rutuliukus.
Žemės riešutų bombos
- 70 g maskarponės sūrio
- 30 g riešutų sviesto
- 2 arb. š. saldiklio (eritrolis)
- 10 g juodo, tarkuoto šokolado (85 - 99 proc. tamsumo)
Mascarponę sumaišome su riešutų sviestu ir saldikliu. Drėgnomis rankomis gautą masę formuojame į 6 rutuliukus. Rutuliukus apvoliojame tarkuotame šokolade. Šaldome šaldymo kameroje apie 30 min. Viso gauname 6 rutuliukus.
Citrininis sūrio pyragas
Pagrindas:
- 80 g moliūgų sėklų
- 2 valg. š. saldiklio (eritrolis)
- 40 g sviesto
- 1 valg. š. smulkintų linų sėmenų
Viršus:
- 400 g tepamo sūrio
- 100 g grietinės
- 8 valg. š. saldiklio (eritrolio)
- 2 kiaušiniai
- 3 valg. š. citrinos sulčių
- Šlakelis vanilės ekstrakto
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ištirpinkite sviestą. Moliūgų sėklas smulkintuvu susmulkinkite iki miltų konsistencijos (vietoje moliūgų sėklų galima naudoti riešutų miltus). Miltus indelyje sumaišykite su eritroliu ir linų sėmenimis, tuomet įmaišyti sviestą. Masė turi būti drėgna, bet ne košė. Kepimo indą patepus sviestu (nebent jis silikoninis, tuomet nereikia), sudėti gautą masę, kad gautųsi tolygus pagrindas.
Iki kambario temperatūros atšildytą tepamą sūrį sumaišykite su eritroliu, grietine, citrinų sultimis ir vanile, gerai išplakti iki visiškai kreminės konsistencijos. Tuomet po vieną sudėti kiaušinius (vieną įdėti – išplaki, kitą įdėti – išplakti), kol gausis vientisa masė. Ją supilti į kepimo indą ant pagrindo ir dėti į orkaitę. Pyragą kepti apie 30 min., tikrinti ir išjungti, kai viršus bus vos vos paskrudęs. Tuomet palikti pyragą praviroje orkaitėje valandai. Kai pilnai atvės dėti į šaldytuvą bent 12-kai valandų.
Citrininis sūrio pyragas
Pagrindas
- 80 g moliūgų sėklų
- 2 valg. š. saldiklio
- 40 g sviesto
- 1 valg. š. smulkintų linų sėmenų
Viršus:
- 400 g tepamo sūrio
- 100 g grietinės
- 8 valg. š. saldiklio (eritrolio)
- 2 kiaušiniai
- 3 valg. š. citrinos sulčių
- Šlakelis vanilės ekstrakto
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ištirpinkite sviestą. Moliūgų sėklas smulkintuvu susmulkinkite iki miltų konsistencijos (vietoje moliūgų sėklų galima naudoti riešutų miltus). Miltus indelyje sumaišykite su eritroliu ir linų sėmenimis, tuomet įmaišyti sviestą. Masė turi būti drėgna, bet ne košė. Kepimo indą patepus sviestu (nebent jis silikoninis, tuomet nereikia), sudėti gautą masę, kad gautųsi tolygus pagrindas.
Iki kambario temperatūros atšildytą tepamą sūrį sumaišykite su eritroliu, grietine, citrinų sultimis ir vanile, gerai išplakti iki visiškai kreminės konsistencijos. Tuomet po vieną sudėti kiaušinius (vieną įdėti – išplaki, kitą įdėti – išplakti), kol gausis vientisa masė. Ją supilti į kepimo indą ant pagrindo ir dėti į orkaitę. Pyragą kepti apie 30 min., tikrinti ir išjungti, kai viršus bus vos vos paskrudęs. Tuomet palikti pyragą praviroje orkaitėje valandai. Kai pilnai atvės dėti į šaldytuvą bent 12-kai valandų.
Kokosiniai sausainiai
- 2 kiaušinių baltymai
- 120 g (1 stiklinė) kokoso drožlių
- Saldiklio pagal skonį (eritrolis)
- Šlakelis vanilės ekstrakto
Keletą valandų prieš gamindami išimkite kiaušinius iš šaldytuvo. Įkaitinkite orkaitę 180°C. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Tryniai šiame recepte liks nepanaudoti. Didesniame dubenyje pradėkite plakti kiaušinių baltymus iki standžių putų, apie 5-7 min. Baigiant plakti, įdėkite saldiklio. Į išplaktus baltymus po truputi berkite kokosų drožles ir lengvai įmaišykite, kad nesuardytumėte baltymo putų.
Kepimo formą išklokite sviestiniu popieriumi, papildomai šiek tiek patepkite riebalais ir šaukštu dėkite gautą masę, formuodami apvalius sausainius. Kepkite orkaitėje apie 12-15 min.
Kokosiniai sausainiai
- 2 kiaušinių baltymai
- 120 g (1 stiklinė) kokoso drožlių
- Saldiklio pagal skonį (eritrolis)
- Šlakelis vanilės ekstrakto
Keletą valandų prieš gamindami išimkite kiaušinius iš šaldytuvo. Įkaitinkite orkaitę 180°C. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Tryniai šiame recepte liks nepanaudoti. Didesniame dubenyje pradėkite plakti kiaušinių baltymus iki standžių putų, apie 5-7 min. Baigiant plakti, įdėkite saldiklio. Į išplaktus baltymus po truputi berkite kokosų drožles ir lengvai įmaišykite, kad nesuardytumėte baltymo putų.
Kepimo formą išklokite sviestiniu popieriumi, papildomai šiek tiek patepkite riebalais ir šaukštu dėkite gautą masę, formuodami apvalius sausainius. Kepkite orkaitėje apie 12-15 min.
Duona
- 6 kiaušiniai
- 100 g migdolų miltų
- 250 g graikiško jogurto
- 30 g balkšvojo gysločio luobelių
- 30 g maltų linų sėmenų
- 2 arb. š. kepimo miltelių
- 3 g sausų mielių (ištirpintų šaukštelyje vandens)
- ½ arb. š. druskos
- Sėklos ar riešutai pasirinktinai
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Mažesniame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus – migdolų miltus, balkšvajį gyslotį, linų sėmenis, ištirpintas mieles, kepimo miltelius ir druską. Įdėkite porą saujelių riešutų ar sėklų. Didesniame dubenyje išplakite skystus ingredientus – kiaušinius ir jogurtą.
Sumaišytus sausus ingredientus pilkite į išplaktus kiaušinius su jogurtu ir gerai išmaišykite. Visą masę sukrėskite į formą (12x25cm) padengtą sviestiniu popieriumi ir šiek tiek išteptą riebalais. Ant viršaus užberkite įvairių sėklų ir mentele truputi įspauskite jas į vidų. Kepkite orkaitėje apie 50 - 55 min. Duoną patikrinkite mediniu pagaliuku - įsmeigus ir ištraukus pagaliuką, jis turėtų likti švarus. Šią duoną geriau kepti ilgiau nei trumpiau. Duonai nieko neatsitiks, tik pluta bus šiek tiek storesnė.
Duona
- 6 kiaušiniai
- 100 g migdolų miltų
- 250 g graikiško jogurto
- 30 g balkšvojo gysločio luobelių
- 30 g maltų linų sėmenų
- 2 arb. š. kepimo miltelių
- 3 g sausų mielių (ištirpintų šaukštelyje vandens)
- ½ arb. š. druskos
- Sėklos ar riešutai pasirinktinai
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Mažesniame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus – migdolų miltus, balkšvajį gyslotį, linų sėmenis, ištirpintas mieles, kepimo miltelius ir druską. Įdėkite porą saujelių riešutų ar sėklų. Didesniame dubenyje išplakite skystus ingredientus – kiaušinius ir jogurtą.
Sumaišytus sausus ingredientus pilkite į išplaktus kiaušinius su jogurtu ir gerai išmaišykite. Visą masę sukrėskite į formą (12x25cm) padengtą sviestiniu popieriumi ir šiek tiek išteptą riebalais. Ant viršaus užberkite įvairių sėklų ir mentele truputi įspauskite jas į vidų. Kepkite orkaitėje apie 50 - 55 min. Duoną patikrinkite mediniu pagaliuku - įsmeigus ir ištraukus pagaliuką, jis turėtų likti švarus. Šią duoną geriau kepti ilgiau nei trumpiau. Duonai nieko neatsitiks, tik pluta bus šiek tiek storesnė.
Šokoladinis pyragas su glaistu
Pagrindas:
- 50 g (1/2 stiklinės) migdolų miltų
- 100 g sviesto
- 30 g kakavos miltelių
- 25 g saldiklio (eritrolis)
- 2 kiaušiniai
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 žiupsnelis sodos
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
Glaistas:
- 200 g kreminio sūrio (Philadelphia)
- 70 g riešutų sviesto
- Saldiklio pagal skonį (eritrolis)
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Ištirpinkite sviestą. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius iki beveik baltos spalvos putų (plakite ne mažiau 3 min., naudokite kambario temperatūros kiaušinius). Į kiaušinių plakinį dėkite sausus ingredientus (migdolų miltus, saldiklį, persijotą kakavą, druską) ir mentele lengvai įmaišykite. Į gautą masę pilkite sviestą, vanilės ekstraktą ir taip pat lengvai išmaišykite. Kepimo formą lengvai patepkite riebalais ir supilkite pyrago masę. Kepkite orkaitėje 18 - 22 min.
Gaminame glaistą:
Į dubenį dėkite saldiklį, riešutų sviestą ir kambario temperatūros kreminį sūrį, elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos masės. Išėmę pyragą iš orkaitės, leiskite kokių 20 min. atvėsti ir tepkite kremo sluoksnį.
Šokoladinis pyragas su glaistu
Pagrindas
- 50 g (1/2 stiklinės) migdolų miltų
- 100 g sviesto
- 30 g kakavos miltelių
- 25 g saldiklio (eritrolis)
- 2 kiaušiniai
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 žiupsnelis sodos
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
Glaistas:
- 200 g kreminio sūrio (Philadelphia)
- 70 g riešutų sviesto
- Saldiklio pagal skonį (eritrolis)
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Ištirpinkite sviestą. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius iki beveik baltos spalvos putų (plakite ne mažiau 3 min., naudokite kambario temperatūros kiaušinius). Į kiaušinių plakinį dėkite sausus ingredientus (migdolų miltus, saldiklį, persijotą kakavą, druską) ir mentele lengvai įmaišykite. Į gautą masę pilkite sviestą, vanilės ekstraktą ir taip pat lengvai išmaišykite. Kepimo formą lengvai patepkite riebalais ir supilkite pyrago masę. Kepkite orkaitėje 18 - 22 min.
Gaminame glaistą:
Į dubenį dėkite saldiklį, riešutų sviestą ir kambario temperatūros kreminį sūrį, elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos masės. Išėmę pyragą iš orkaitės, leiskite kokių 20 min. atvėsti ir tepkite kremo sluoksnį.
Karštas šokoladas
- 20 g sviesto
- 1 valg. š. kakavos miltelių
- 2.5 arb. š. saldiklio (eritrolio)
- ¼ arb. š. vanilės ekstrakto
- 1 stiklinė verdančio vandens
Sudėkite ingredientus į plaktuvą. Maišykite 15–20 sek. arba tol, kol ant viršaus susidarys smulkios putos.
Karštą šokoladą supilkite į puodelį.
Karštas šokoladas
- 20 g sviesto
- 1 valg. š. kakavos miltelių
- 2.5 arb. š. saldiklio (eritrolio)
- ¼ arb. š. vanilės ekstrakto
- 1 stiklinė verdančio vandens
Sudėkite ingredientus į plaktuvą. Maišykite 15–20 sek. arba tol, kol ant viršaus susidarys smulkios putos.
Karštą šokoladą supilkite į puodelį.
Šokoladiniai “rafaello”
- 100 g migdolų
- 50 g kokoso drožlių
- 2 valg. š. žemės riešutų sviesto
- 1 valg. š. maltų linų sėmenų
- 1 valg. š. kakavos miltelių
- 1,5 valg. š. saldiklio (eritrolis)
Į žemės riešutų sviestą dėkite maltus linų sėmenis, kakavos miltelius ir saldiklį. Viską gerai sumaišykite iki vientisos konsistencijos. Iš mišinio formuokite mažus rutuliukus, į rutuliukų vidurį dėkite per pusę perskeltą riešutą. Apvoliokite kokosų drožlėse ir dėkite į šaldytuvą, kad jie sutvirtėtų (bent 20 minučių).
Šokoladiniai “rafaello”
- 100 g migdolų
- 50 g kokoso drožlių
- 2 valg. š. žemės riešutų sviesto
- 1 valg. š. maltų linų sėmenų
- 1 valg. š. kakavos miltelių
- 1,5 val. š. saldiklio (eritrolis)
Į žemės riešutų sviestą dėkite maltus linų sėmenis, kakavos miltelius ir saldiklį. Viską gerai sumaišykite iki vientisos konsistencijos. Iš mišinio formuokite mažus rutuliukus, į rutuliukų vidurį dėkite per pusę perskeltą riešutą. Apvoliokite kokosų drožlėse ir dėkite į šaldytuvą, kad jie sutvirtėtų (bent 20 minučių).
Chačepuri
- 200 g varškės
- 1 kiaušinis
- 5 valg. š. migdolų miltų
- 100 g fermentinio sūrio (pagrindui)
- 50 g fermentinio sūrio (pabarstymui)
- 1 valg. š. raudonėlio
- 1 valg. š. baziliko
Sumaišyti viską, išskyrus fermentinį sūrį ir prieskonius. Masė bus skystoka, į rankas vargu ar paimsite. Išskleiskite puse masės ant kepimo popieriumi užklotos skardos. Ant masės dėkite fermentinį sūrį, ant viršaus - antrą pusę masės. Kepkite 180°C 12 min. Tuomet viršų apibarstykite likusiu sūriu ir raudonėliu ir baziliku (arba tiesiog picos prieskonių mišiniu).
Chačepuri
- 200 g varškės
- 1 kiaušinis
- 5 valg. š. migdolų miltų
- 100 g fermentinio sūrio (pagrindui)
- 50 g fermentinio sūrio (pabarstymui)
- 1 valg. š. raudonėlio
- 1 valg. š. baziliko
Sumaišyti viską, išskyrus fermentinį sūrį ir prieskonius. Masė bus skystoka, į rankas vargu ar paimsite. Išskleiskite puse masės ant kepimo popieriumi užklotos skardos. Ant masės dėkite fermentinį sūrį, ant viršaus - antrą pusę masės. Kepkite 180°C 12 min. Tuomet viršų apibarstykite likusiu sūriu ir raudonėliu ir baziliku (arba tiesiog picos prieskonių mišiniu).
Migdolinės spurgos
Spurgos:
- 1 stiklinė migdolų miltų
- 1/4 stiklinės saldiklio (eritrolio)
- 1/4 stiklinės nesaldinto migdolų pieno
- 1/4 stiklinės sviesto, išlydyto
- 2 arb. š. kepimo miltelių
- 1 arb. š. cinamono
- 1/8 arb. š. druskos
- 2 kiaušiniai
- 1/2 arb. š. vanilės ekstrakto
Pabarstymui:
- 1/2 stiklinės saldiklio (eritrolio)
- 3 valg. š. sviesto, išlydyto
- 1 arb. š. cinamono
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Sviestu gerai sutepkite spurgų keptuvę. Dideliame dubenyje sumaišykite migdolų miltus, saldiklį, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Nedideliame dubenyje išplakite ištirpintą sviestą, migdolų pieną, kiaušinį ir vanilės ekstraktą. Drėgną mišinį sumaišykite su sausu mišiniu. Tešlą tolygiai supilkite į spurgos ertmes, užpildydami jas 3/4 viso kiekio. Kepkite apie 22–28 min., kol taps tamsiai auksinės/rudos spalvos. Atvėsinkite, kol spurgas bus lengva išimti iš keptuvės. Tuo tarpu nedideliame dubenyje sumaišykite saldiklį ir cinamoną, skirtą pabarstui. Kai spurgos pakankamai atvės, kad jas būtų lengva išimti iš formų, perkelkite jas ant pjaustymo lentelės. Abejas spurgos puses ištepkite sviestu, tada pabarstykite cinamono ir saldiklio mišiniu.
Migdolinės spurgos
Spurgos:
- 1 stiklinė migdolų miltų
- 1/4 stiklinės saldiklio (eritrolio)
- 1/4 stiklinės nesaldinto migdolų pieno
- 1/4 stiklinės sviesto, išlydyto
- 2 arb. š. kepimo miltelių
- 1 arb. š. cinamono
- 1/8 arb. š. druskos
- 2 kiaušiniai
- 1/2 arb. š. vanilės ekstrakto
Pabarstymui:
- 1/2 stiklinės saldiklio (eritrolio)
- 3 valg. š. sviesto, išlydyto
- 1 arb. š. cinamono
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Sviestu gerai sutepkite spurgų keptuvę. Dideliame dubenyje sumaišykite migdolų miltus, saldiklį, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Nedideliame dubenyje išplakite ištirpintą sviestą, migdolų pieną, kiaušinį ir vanilės ekstraktą. Drėgną mišinį sumaišykite su sausu mišiniu. Tešlą tolygiai supilkite į spurgos ertmes, užpildydami jas 3/4 viso kiekio. Kepkite apie 22–28 min., kol taps tamsiai auksinės/rudos spalvos. Atvėsinkite, kol spurgas bus lengva išimti iš keptuvės. Tuo tarpu nedideliame dubenyje sumaišykite saldiklį ir cinamoną, skirtą pabarstui. Kai spurgos pakankamai atvės, kad jas būtų lengva išimti iš formų, perkelkite jas ant pjaustymo lentelės. Abejas spurgos puses ištepkite sviestu, tada pabarstykite cinamono ir saldiklio mišiniu.
Braškinės sūrio bombos
- 200 g tepamo sūrio
- 6 valg. š. sviesto
- 2 valg. š. saldiklio (eritrolis)
- 1 valg. š. citrinos sulčių
- Keletas šviežių braškių
Braškes sutrinti šakute. Įlašinti citrinos sulčių, įdėti saldiklio, ištirpinto sviesto ir sumaišyti su tepamu sūriu. Masę sudėti į silikonines formeles ir dėti į šaldymo kamerą keletui valandų.
Braškinės sūrio bombos
- 200 g tepamo sūrio
- 6 valg. š. sviesto
- 2 valg. š. saldiklio (eritrolis)
- 1 valg. š. citrinos sulčių
- Keletas šviežių braškių
Braškes sutrinti šakute. Įlašinti citrinos sulčių, įdėti saldiklio, ištirpinto sviesto ir sumaišyti su tepamu sūriu. Masę sudėti į silikonines formeles ir dėti į šaldymo kamerą keletui valandų.
Šokoladinis braunis
- 120 g tepamo sūrio (Philadelphia)
- 3 kiaušiniai
- 8 valg. š. sviesto
- 200 g saldiklio (eritrolis)
- 5 valg. š. nesaldintos kakavos miltelių
- Šlakelis vanilės ekstrakto
- Žiupsnelis druskos
Užverdame puodą su vandeniu. Ant puodo su verdančiu vandeniu pastatome dubenį, kuriame gaminsime. Svarbu, kad dubuo nesiliestų su verdančiu vandeniu. Sumažiname kaitrą iki minimalios. Į dubenį, kurį dėsime ant verdančio vandens, sudedame kakavą, vanilę, sviestą, tepamą sūrį ir saldiklį. Viską tirpiname, kol išsilydys iki vientisos masės, tuomet, nukeliame nuo vandens ir paliekame atvėsti. Kiaušinius išplakame ir sumaišome su atvėsusia kakavos mase. Pilame į kepimo indą, dedame į įkaitintą orkaitę, kepame 180°C, apie 35 min. Prieš ragaujant paliekame atvėsti bent pusvalandžiui.
Šokoladinis braunis
- 120 g ktepamo sūrio (Philadelphia)
- 3 kiaušiniai
- 8 valg. š. sviesto
- 200 g saldiklio (eritrolio)
- 5 valg. š. nesaldintos kakavos miltelių
- Šlakelis vanilės ekstrakto
- Žiupsnelis druskos
Užverdame puodą su vandeniu. Ant puodo su verdančiu vandeniu pastatome dubenį, kuriame gaminsime. Svarbu, kad dubuo nesiliestų su verdančiu vandeniu. Sumažiname kaitrą iki minimalios. Į dubenį, kurį dėsime ant verdančio vandens, sudedame kakavą, vanilę, sviestą, tepamą sūrį ir saldiklį. Viską tirpiname, kol išsilydys iki vientisos masės, tuomet, nukeliame nuo vandens ir paliekame atvėsti. Kiaušinius išplakame ir sumaišome su atvėsusia kakavos mase. Pilame į kepimo indą, dedame į įkaitintą orkaitę, kepame 180°C, apie 35 min. Prieš ragaujant paliekame atvėsti bent pusvalandžiui.
Maskarpone sūrio tortas
Sūrio sluoksnis:
- 500 g maskarponės sūrio
- 500 g grietinėlės
- 200 g saldiklio (eritrolio)
- 30 g sviesto
- 2 valg. š. grietinės
- 5 arb. š. beskonės želatinos
- 100 ml karšto vandens
- 1 valg. š. citrinos sulčių
Želatinos sluoksnis:
- 90 ml karšto vandens
- 4 arb. š. beskonės želatinos
- 200 g šaldytų juodųjų serbentų
- 3 valg. š. saldliklio
Išplakame grietinėlę iki putų, suberiame saldiklį, sudedame maskarponės sūrį, grietinę, citrinų sultis viską gerai išmaišome. 100ml karšto vandens ištirpiname želatiną, kad neliktu gumulėliu ir maišant supilame į masę, supilame tirpintą sviestą. Į torto indą supilame gautą masę, dedame į šaldytuvą stingti. Atšildome serbentus, juos sutriname šakute. Ištirpiname 4 a.š. želatinos. Sumaišome serbentus želatiną ir saldiklį. Kai tortas apstingsta ir sutvirtėja pilame serbentų ir želatinos mišinį ant viršaus, dedame atgal į šaldytuvą sustingti.
Maskarpone sūrio tortas
Sūrio sluoksnis:
- 500 g maskarponės sūrio
- 500 g grietinėlės
- 200 g saldiklio (eritrolio)
- 30 g sviesto
- 2 valg. š. grietinės
- 5 arb. š. beskonės želatinos
- 100 ml karšto vandens
- 1 valg. š. citrinos sulčių
Želatinos sluoksnis
- 90 ml karšto vandens
- 4 arb. š. beskonės želatinos
- 200 g šaldytų juodųjų serbentų
- 3 valg. š. saldliklio
Išplakame grietinėlę iki putų, suberiame saldiklį, sudedame maskarponės sūrį, grietinę, citrinų sultis viską gerai išmaišome. 100ml karšto vandens ištirpiname želatiną, kad neliktu gumulėliu ir maišant supilame į masę, supilame tirpintą sviestą. Į torto indą supilame gautą masę, dedame į šaldytuvą stingti. Atšildome serbentus, juos sutriname šakute. Ištirpiname 4 a.š. želatinos. Sumaišome serbentus želatiną ir saldiklį. Kai tortas apstingsta ir sutvirtėja pilame serbentų ir želatinos mišinį ant viršaus, dedame atgal į šaldytuvą sustingti.
Riešutų sviesto bombos
Šokoladinis sluoksnis:
- 2 valg. š. ištirpinto kokosų aliejaus
- 4 valg. š. žemės riešutų sviesto
- 2 valg. š. nesaldintų kakavos miltelių
- 5 arb. š. saldiklio (eritrolis)
- Šlakelis vanilės ekstrakto
Žemės riešutų sviesto sluoksnis:
- 2 valg. š. ištirpinto kokosų aliejaus
- 4 valg. š. žemės riešutų sviesto
- 5 arb. š. saldiklio (eritrolis)
- Šlakelis vanilės ekstrakto
Šokoladinis sluoksnis: Sumaišykite visus ingredientus iš šokoladinio sluoksnio sąrašo. Maišykite iki vientisos masės. Pusiau užpildykite pasirinktas silikoninių saldainių formas. Užšaldykite 10-čiai minučių.
Žemės riešutų sviesto sluoksnis:
Sumaišykite visus ingredientus iš žemės riešutų sviesto sluoksnio. Maišykite iki vientisos masės. Užpildykite likusią dalį formelių. Dėkite į šaldymo kamerą.
Riešutų sviesto bombos
Šokoladinis sluoksnis:
- 2 valg. š. ištirpinto kokosų aliejaus
- 4 valg. š. žemės riešutų sviesto
- 2 valg. š. nesaldintų kakavos miltelių
- 5 arb. š. saldiklio (eritrolis)
- Šlakelis vanilės ekstrakto
Žemės riešutų sviesto sluoksnis:
- 2 valg. š. ištirpinto kokosų aliejaus
- 4 valg. š. žemės riešutų sviesto
- 5 arb. š. saldiklio (eritrolis)
- Šlakelis vanilės ekstrakto
Šokoladinis sluoksnis: Sumaišykite visus ingredientus iš šokoladinio sluoksnio sąrašo. Maišykite iki vientisos masės. Pusiau užpildykite pasirinktas silikoninių saldainių formas. Užšaldykite 10-čiai minučių.
Žemės riešutų sviesto sluoksnis:
Sumaišykite visus ingredientus iš žemės riešutų sviesto sluoksnio. Maišykite iki vientisos masės. Užpildykite likusią dalį formelių. Dėkite į šaldymo kamerą.
Pica "Margarita"
Pagrindas
- 1 1/2 stiklinės kietojo mocarelos sūrio
- 3/4 stiklinės migdolų miltų
- 1/2 stiklinės tepamo sūrio
- 1 kiaušinis
Viršus:
- 1/4 stiklinės kietojo mocarelos sūrio
- 3 valg. š. becukrės pomidorų pastos
- 1/2 arb. š. raudonėlio
- Keletas šviežių baziliko lapelių
Įkaitinkite orkaitę iki 220°C. Sumaišykite mocarelos sūrį, tepamą sūrį ir miltus. Dėkite į mikrobangų krosnelę maždaug 90 sek., po 30 sek. patikrinkite ar sūris gerai lydosi, pamaišykite. Po 90 sek. išimkite iš mikrobangų krosnelės, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Tešlą minkykite aliejumi suteptomis rankomis apie 2 min. Skleiskite tešla ant kepimo popieriaus, formuokite picos padą. Subadykite tešlą šakute, kad nesidarytų oro burbulai. Kepkite 7 - 10 min. arba kol padas taps auksinės spalvos. Ištraukite iš orkaitės, patepkite pomidorų pasta, pabarstykite sūriu ir prieskoniais. Kepkite dar 4 - 5 min. arba kol sūris išsilydys.
Pica "Margarita"
Pagrindas:
- 1 1/2 stiklinės kietojo mocarelos sūrio
- 3/4 stiklinės migdolų miltų
- 1/2 stiklinės tepamo sūrio
- 1 kiaušinis
Viršus:
- 1/4 stiklinės kietojo mocarelos sūrio
- 3 valg. š. becukrės pomidorų pastos
- 1/2 arb. š. raudonėlio
- Keletas šviežių baziliko lapelių
Įkaitinkite orkaitę iki 220°C. Sumaišykite mocarelos sūrį, tepamą sūrį ir miltus. Dėkite į mikrobangų krosnelę maždaug 90 sek., po 30 sek. patikrinkite ar sūris gerai lydosi, pamaišykite. Po 90 sek. išimkite iš mikrobangų krosnelės, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Tešlą minkykite aliejumi suteptomis rankomis apie 2 min. Skleiskite tešla ant kepimo popieriaus, formuokite picos padą. Subadykite tešlą šakute, kad nesidarytų oro burbulai. Kepkite 7 - 10 min. arba kol padas taps auksinės spalvos. Ištraukite iš orkaitės, patepkite pomidorų pasta, pabarstykite sūriu ir prieskoniais. Kepkite dar 4 - 5 min. arba kol sūris išsilydys.
Jogurto ledai su braškėmis
- 300 g šaldytų braškių
- 1 stiklinė riebaus graikiško jogurto
- ½ stiklinės grietinėlės
- 2 valg. š. saldiklo (eritrolis)
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
Leiskite braškėms atšilti 10 min. Sudėkite visus ingredientus į plaktuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Iš karto patiekite kaip minkštus ledus arba supilkite į ledų ant pagaliuko formeles ir leiskite užšalti šaldiklyje.
Jogurto ledai su braškėmis
- 300 g šaldytų braškių
- 1 stiklinė riebaus graikiško jogurto
- ½ stiklinės grietinėlės
- 2 valg. š. saldiklo (eritrolis)
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
Leiskite braškėms atšilti 10 min. Sudėkite visus ingredientus į plaktuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Iš karto patiekite kaip minkštus ledus arba supilkite į ledų ant pagaliuko formeles ir leiskite užšalti šaldiklyje.
Juodųjų serbentų ledai
- 300 g šaldytų juodųjų serbentų
- 300 g grietinėlės
- 4 arb. š. saldiklio (eritrolis)
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
Sudėkite visus ingredientus į plaktuvą ir plakite iki vientisos masės. Serbentai turi būti paimti iš šaldymo kameros – sušalę. Iš karto patiekite kaip minkštus ledus.
Juodųjų serbentų ledai
- 300 g šaldytų juodųjų serbentų
- 300 g grietinėlės
- 4 arb. š. saldiklio (eritrolis)
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
Sudėkite visus ingredientus į plaktuvą ir plakite iki vientisos masės. Serbentai turi būti paimti iš šaldymo kameros – sušalę. Iš karto patiekite kaip minkštus ledus.
Duonelė focaccia
Duonos pagrindas:
- 200 g tarkuoto kietojo mocarelos sūrio
- 50 g kreminio sūrio
- 100 g migdolų miltų
- 1 kiaušinis
- ½ arb. š. džiovintų svogūnų miltelių
- ½ arb. š. džiovintų česnakų miltelių
- Žiupsnelis obuolių actu nugesintos sodos
- Druskos, pipirų
- Sėklų (jei pageidaujate)
- Žiupsnelis mielių
Aptepimui:
- 1 valg. š. lydyto sviesto
- 1 skiltelė kapoto česnako
Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Sumaišykite visus sausus ingredientus bei nugesintą sodą. Dubenyje išmaišykite mocarelą su kreminiu sūriu, dėkite į mikrobanginę krosnelę ir kaitinkite po minutę, kol sūriai išsilydys, kas kartą permaišydami. Galite naudoti vandens vonelę. Sumaišykite išsilydžiusį sūrį su sausais ingredientais. Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Leiskite tešlai praaušti. Bent 30 min. leisti jai pastovėti šaldytuve. Sudėkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite apie 12 min. Po to aptepkite lydytu sviestu su česnaku ir leiskite apskrusti 3 min.
Duonelė focaccia
Duonos pagrindas:
- 200 g tarkuoto kietojo mocarelos sūrio
- 50 g kreminio sūrio
- 100 g migdolų miltų
- 1 kiaušinis
- ½ arb. š. džiovintų svogūnų miltelių
- ½ arb. š. džiovintų česnakų miltelių
- Žiupsnelis obuolių actu nugesintos sodos
- Druskos, pipirų
- Sėklų (jei pageidaujate)
- Žiupsnelis mielių
Aptepimui:
- 1 valg. š. lydyto sviesto
- 1 skiltelė kapoto česnako
Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Sumaišykite visus sausus ingredientus bei nugesintą sodą. Dubenyje išmaišykite mocarelą su kreminiu sūriu, dėkite į mikrobanginę krosnelę ir kaitinkite po minutę, kol sūriai išsilydys, kas kartą permaišydami. Galite naudoti vandens vonelę. Sumaišykite išsilydžiusį sūrį su sausais ingredientais. Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Leiskite tešlai praaušti. Bent 30 min. leisti jai pastovėti šaldytuve. Sudėkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite apie 12 min. Po to aptepkite lydytu sviestu su česnaku ir leiskite apskrusti 3 min.